Omicron varyantı: Güney Afrika lideri kendilerine yönelik seyahat kısıtlamalarını kınadı

Omicron varyantı: Güney Afrika lideri kendilerine yönelik seyahat kısıtlamalarını kınadı

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa Omicron varyantı nedeniyle diğer ülkelerin kendilerine yönelik seyahat kısıtlamalarını kınadı.

Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, Omicron varyantı nedeniyle diğer ülkelerin Güney Afrika ile ulaşımı kesmelerini kınayarak uygulanan seyahat yasaklarının kaldırılmasını talep etti.

Geçtiğimiz günlerde Güney Afrika'da COVID-19'un Omicron ismi verilen yeni bir varyantının tespit edildiği duyurulmuştu. Çok sayıda ülke bu yeni varyant hakkında bilgi sahibi olunmadığından diğer varyantlardan tehlikeli olabileceği, mevcut aşıların bu varyanta etkisiz kalabileceği endişesiyle Güney Afrika Cumhuriyeti'ne seyahat yasağı koymuştu.

"Bilimsel olarak yanlış"

Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, Omicron varyantı nedeniyle Güney Afrika'ya seyahat yasağı uygulamanın bilimsel olarak haklı bir yanı olmadığını iddia etti.

Omicron hakkında henüz yeterli bilgiye sahip olunmadan bu varyantın en tehlikeli varyant olduğu konusunda kesin hüküm verilemeyeceğini belirten Cyril Ramaphosa, bu gerekçeyle bir ülkeyi ablukaya almanın bu kadar basit olmaması gerektiğini bildirdi. 

Cyril Ramaphosa, bir ülkeye sağlık gerekçesiyle topluca seyahat yasağı uygulanacaksa da o ülkenin ekonomik zararının telafi edilmesi gerektiğini ekledi.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin en önemli gelir alanlarından birisi turizm olduğundan COVID-19 sürecinin bu ülke ekonomisine büyük zarar verdiği biliniyor.

Sadece 2020'de Güney Afrika'nın turizmden 15 milyar dolar zararı olduğu tahmin ediliyor.

Afrika kıtasının Nijerya ve Mısır'ın ardından üçüncü büyük ekonomisi olan Güney Afrika'da turizmi toparlama umutlarının da bu varyantla kaybedildiği bildiriliyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

 
 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.