"Önemli petrol üreticisi ülkeler ABD için üretimi artıracak"

"Önemli petrol üreticisi ülkeler ABD için üretimi artıracak"

Amerika’da yetkililer Başkan Joe Biden’ın Ortadoğu ziyareti sonrası önemli petrol üretici ülkelerin üretim kapasitelerini arttıracağını belirtiyor.

Dışişleri Bakanlığı’nın enerji güvenliği danışmanı Amos Hochstein, ziyaret sırasında duydukları çerçevesinde bu konuda gelecek haftalarda biraz daha fazla adım göreceklerinden emin olduğunu söyledi.

Hochstein, bu açıklamalarını CBS televizyonuna yaptı.

Amos Hochstein bununla birlikte hangi ülkelerin üretimi arttıracağı ya da nasıl arttıracakları konusunda ayrıntı paylaşmadı.

Konunun sadece Suudi Arabistan’la ilgili olmadığını belirten Hochstein, üretim arttırımı için kapasite olduğunu belirtti.

Biden, Ortadoğu ziyareti çerçevesinde Cuma günü petrol fiyatlarının düşmesi umuduyla üretimin arttırılması konusunda bir anlaşma için Suudi Arabistan’ı ziyaret etmişti.

Ancak Biden’ın petrol üretiminin arttırılması konusunda net bir garanti alamadığı belirtiliyor.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı da Suudi Arabistan’daki Amerika-Arap zirvesinde petrolün konuşulmadığını belirtti.

Bakan, petrol üreticisi ülkeleri bir araya getiren OPEC’in piyasa koşullarını değerlendirmeye devam edeceğini ve gerekli olanı yapacağını söyledi.

Rusya’nın da üyesi olduğu OPEC’in bir sonraki toplantısı 3 Ağustos’ta.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.