"Operasyon durdurulmazsa, Afrin'i Suriye rejimine teslim ederiz"

"Operasyon durdurulmazsa, Afrin'i Suriye rejimine teslim ederiz"

Amerika ve Rusya'ya seslenen PYD lideri Müslim, Türkiye'nin operasyonuna engel olunmadığı takdirde Afrin'i Suriye rejimine teslim edeceklerini söyledi.

PKK'nın Suriye kolu olan Demokratik Birlik Partisi (PYD)’nin Eş Başkanı Salih Müslim, Türkiye’nin Afrin operasyonu hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

“Afrin’i Suriye rejimine teslim ederiz”

PYD’ye yakın Ronahi kanalına konuşan Salih Müslim, “Amerika ve Rusya, Türkiye’nin Afrin operasyonunu durdurma noktasında bize yardım etmediği takdirde Menbiç’i teslim ettiğimiz gibi Afrin şehrini de Suriye rejimine teslim ederiz.” ifadeleri kullandı.

Türkiye’nin Suriye topraklarını işgal etmesine izin vermeyeceğiz

Türkiye’nin Afrin’e gerçekleştireceği operasyonun durdurulması için Amerika ve Rusya’ya müdahale çağrısında bulunduklarına dikkat çeken Salih Müslim, Amerika ve Rusya çağrılarımıza uymadığı takdirde Afrin’i Suriye rejimine teslim edeceklerini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Afrin’i Suriye rejimine teslim ederek Türkiye’nin önünü keseceğiz. Çünkü bu topraklar Suriye topraklarıdır. Türkiye’nin Suriye topraklarından bir avuç bile işgal etmesine müsaade etmeyeceğiz.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.