Ordu sahilinde insansız hava aracı bulundu
Yetkililer, Karadeniz kıyısında sahile vuran bir insansız hava aracının (İHA) bulunduğunu açıkladı.
Milli Savunma Bakanlığı, Salı günü Ordu’nun Ünye ilçesinde bir plajda bulunan İHA’nın patlayıcı içermediğini ve Rus menşeli olduğunun değerlendirildiğini bildirdi.
Bakanlık Sözcüsü Zeki Aktürk, haftalık basın toplantısında, Çarşamba günü bölgeye özel kuvvetler ekibi sevk edildiğini belirtti. İHA’nın daha sonra detaylı inceleme için uzman birimlere teslim edildiği aktarıldı.
Yapılan resmi açıklama, bazı yerel medya organlarında yer alan ve cismin balıkçılar tarafından bulunan İran yapımı bir “kamikaze drone” olabileceği ve patlayıcı risk taşıdığı yönündeki haberlerin ardından geldi.
Sabah gazetesinin haberine göre, cisim ilk olarak balıkçılar tarafından fark edilerek yetkililere bildirildi.
Polis, jandarma ve sahil güvenlik ekipleri bölgeyi güvenlik çemberine alırken, patlayıcı ihtimaline karşı sahil yolunun her iki yönü geçici olarak trafiğe kapatıldı.
İstanbul’dan sevk edilen bomba imha uzmanları ve özel harekat ekipleri, İHA’nın Türkiye kıyılarına nasıl ulaştığını tespit üzere inceleme başlattı.
Sahilde bulunan insansız hava aracının Ukrayna ile Rusya arasında devam eden çatışmalarla bağlantılı olabileceği ifade ediliyor.
Eylül ve Ekim 2025’te Trabzon açıklarında ve Artvin’in Hopa ilçesi yakınlarında insansız deniz araçları bulunmuş, Deniz Kuvvetleri ekipleri patlayıcı şüphesiyle bölgeye sevk edilmişti. Aralık ayı sonunda ise Rus menşeli olduğu değerlendirilen bir deniz mayını Ağva sahilinde bulunmuş ve imha edilmişti.
Ayrıca Aralık ayında İstanbul ve Balıkesir yakınlarında düşmüş iki insansız hava aracı bulunmuş, bunlardan birinin Rus yapımı Orlan-10 olduğu açıklanmıştı.
Kaynak: Mepa News
