"Orduya Yabancı Pilotlar Alınabilir"

"Orduya Yabancı Pilotlar Alınabilir"

15 Temmuz darbe girişiminin ardından alınan OHAL kararıyla birlikte yeni düzenlemeler yapılmaya devam ediliyor.

Darbe girişimi sonrasında 265 pilot ordudan atılırken, askeriyedeki pilot açığının giderilmesi için kısa süre içinde bir kanun hükmünde kararname yayımlanacak.

Habertürk'ün haberine göre, Düzenlemeyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) değişik nedenlerle ayrılmış ya da uzaklaştırılmış pilotlar belli koşullar dahilinde yeniden orduya dönebilecek.

Asker kökenli pilotların orduya dönecek olması, sivil havacılık sektöründe pilot sıkıntısı yaşanıp yaşanmayacağı sorusunu gündeme getirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri, sivil havacılık sektöründen 600 civarı pilotun orduya geri dönüşünün sıkıntı yaratacağını kaydederek "Yaz sezonu tamamlanmak üzere. Bu da sivil uçuş sayısını azaltacak. Bu şekilde sivilden askeriyeye geri dönüşler de absorbe edilir diye bekliyoruz" dedi. 

Bakanlık, sivil havacılık sektörünün sıkıntıya düşmemesi için 'B Planı'nı da hazırda tutuyor. B Planı, yüzde 10'luk yabancı pilot kotasının esnetilmesini öngörüyor. Bakanlık, sivil havacılık için açık oluşması durumunda yabancı pilot kotasını artıracak, açık yabancı pilotlarla belli ölçüde kapatılacak.

Yetkililer, Boeing ile F-16 uçurma kabiliyeti arasındaki farka dikkat çekerek bu pilotların yeniden savaş uçağı uçurma pratikliğine erişmesinin zaman alacağı görüşünde.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.