Ortadoğu'nun en büyük gölü kurudu: 14 milyon kişinin hayatı tehlikede
İran’ın kuzeybatısında yer alan beş bin 200 kilometrekarelik göl, son yıllarda yüzde 90 oranında kurudu.
İran’ın Batı Azerbaycan Eyaleti’nde Doğal Afet Sonuçlarıyla Mücadele Merkezi’nin Müdürü Amir Abbas Caferi, Urmiye gölünü kurtarma projesinin 2030’a kadar ekolojik dengeyi sağlamaması durumunda 14 milyon kişinin hayatı için tehlike oluşturacağını açıkladı.
درياچه اروميه از ١٩٨٤ تا ٢٠١٦@KavehMadani @GaryLewisUN @BehshadMohajer @zahrakeshvari @GhazalHazraty @AliSeifaddini @Mfasihy @doe_ir pic.twitter.com/LApwOsHbs9
— Sina Khatami ???? (@SinaKhatami) 28 Ağustos 2017
İranlı yetkili, daha önce göldeki suların 2023’e kadar eskiden oldukları seviyeye getirilmesi planlandığını, fakat oyuncu Leonardo DiCaprio’nun ve Japon çevre bilimcilerinin söz verdikleri kaynakların hala ödenmemesi nedeniyle hedefe ulaşılamadığını aktardı.
Urumiye gölü üzerindeki kayaçlar:
