ÖSO Komutanı: Astana'ya rağmen teslim olmayacağız ve yenilmeyeceğiz

ÖSO Komutanı: Astana'ya rağmen teslim olmayacağız ve yenilmeyeceğiz

Dera'daki Özgür Suriye Ordusu'nun komutanlarından Ethem el Kerad, şehirde yaşanan çatışmaları ve Astana sürecini değerlendirdi.

Güney Suriye'deki Özgür Suriye Ordusu yapılanmasının Mühendislik ve Füze Tugayı komutanı Ethem el Kerad, Dera'da rejimin saldırı sonrası yaşanan çatışmalar hakkında konuştu ve Astana sürecini eleştiren açıklamalarda bulundu.

 


"Rejimi geri püskürttük"

Rejimin Dera'yı ele geçirerek tüm bölgeyi parçalamayı ve tek tek ele geçirmeyi amaçladığını söyleyen Özgür Suriye Ordusu komutanı, Dera'da muhaliflerin "Bunyan el Mersus" adı altında birleşerek rejime karşı koymayı başardığını dile getirdi. Ethem el Kerad böylece ciddi bir bedele rağmen rejimin ilerleyişinin püskürtüldüğünü söyledi.

"Silahları depolarında düşman eline geçmek için bekliyor"

ÖSO komutanı bazı grup ve yapılanmalardan ise şikayetçi olduğunu söyledi. El Kerad "savaşmayarak rejimin ilerlemesine neden olanları, çatışmalara katılmayan ve silahları depolarında bekletenleri" sert bir dille eleştirdi.

"Astana bir teslim olma anlaşmasıdır"

Ethem el Kerad'ın sözlerinin hedefinde Astana süreci de vardı. Süreci bir kazanç olarak görenleri eleştiren ÖSO komutanı "orada kendilerini destekleyen devletleri temsil etmekteler" dedi ve ekledi: "Bu ne körlüktür? Bu ne aptallıktır? Uçakları bizi öldürenleri nasıl garantör olarak kabul edebiliriz?" Astana'nın bir teslim olma anlaşması olduğunu söyleyen komutan muhalifleri Astana'ya davet edenlerin onları kandırmak istediğini belirtti.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.