ÖSO komutanı ateş püskürdü: Astana'ya gidenler haindir

ÖSO komutanı ateş püskürdü: Astana'ya gidenler haindir

Astana, Riyad ve Cenevre görüşmelerini eleştiren ÖSO komutanı, ''Bu tertemiz topraklar bu hainlere haram olacak.'' dedi.

Özgür Suriye Ordusu'nun en önemli bileşenlerinden biri olan Özgür İdlib Ordusu, Astana Görüşmeleri'ni sert bir dille eleştirdi.

Yayınlanan videoda, uluslararası görüşmelerde Suriye muhalefetini temsil ettiğini ilan eden grup ve şahsiyetlere uyarı mesajı gönderildi.

 




"Devrimin parçası değiller"

Halep ve Humus'taki bazı bölgelerin 'müzakere masalarında' reijme teslim edildiği imasında bulunulan açıklamada, 'rejim muhalifi görüntüsünde olan' siyasi temsilcilere sert uyarılarda bulunuldu.

Albay Abdulhamit Zekeriya tarafından yapılan açıklamada, rejim müttefiki olan Rusya ve İran'ın 'garantör' olduğu Astana Görüşmeleri'ne katılan temsilcilerin Suriye devrimin bir parçası olamayacağının altı çizildi.

"Fetvalarınızı önemsemiyoruz"

Özgür İdlib Ordusu, uluslararası siyasi görüşmelerin rejime meşruiyet sağlama amaçlı olduğunu ileri sürerken, bu girişimlere destek olan Suriye İslam Meclisi'nin fetvalarının artık önemsenmeyeği belirtildi.

Açıklama şu sözlerle son buldu:

"Ve diyoruz ki, bu tertemiz topraklar bu hainlere haram olacak.  Bizler uyaranlar olarak mazur görülürüz,uyarımızı dikkate alanlara karşı da insaflı oluruz."

Özgür İdlib Ordusu

Özgür İdlib Ordusu, 2016 yılının Eylül ayında 13. Fırka, Sukur el Cebel (Dağ Şahinleri) ve Fırka Şimaliyye (Kuzey Fırka) adlı ÖSO gruplarının birleşmesi ile kuruldu.

Özgür Suriye ordusunun en geniş gruplarından biri olan Özgür İdlib Ordusu'nun yaklaşık 5 bin askerinin olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.