"ÖSO, Nusret Cephesi'ni askeri olarak bitirmeye hazır"

"ÖSO, Nusret Cephesi'ni askeri olarak bitirmeye hazır"

ÖSO'ya bağlı Liva Mutasım siyasi sorumlusu, İdlib'de Tahriru'ş Şam'ı bitirmeye hazır olduklarını öne sürdü.

İdlib bölgesinde yakın geleceğe dair tartışma ve açıklamalar sürüyor. Olası Esed rejimi saldırısı için bekleyiş sürerken muhalifler arasında bir iç çatışma da ihtimal dahilinde görülüyor.

Bu ihtimale dair bir beyan da Özgür Suriye Ordusu'ndan (ÖSO) geldi. ÖSO'ya bağlı Liva Mutasım komutanlarından Mustafa Sicri, Tahriru'ş Şam'ı kastederek kısa süre içerisinde İdlib'deki "Nusret Cephesi" varlığını bitirebileceklerini ve bölgedeki "terör sorununa" çözüm getirebileceklerini ifade etti.

Liva Mutasım grubu siyasi sorumlusu Sicri, Salı akşamı Twitter hesabından attığı tweet serisinde, "uluslararası ve bölgesel güçlerin İdlib'teki Nusret Cephesi dosyasını kapatmak için ciddi olmadıklarını" belirtti.

Mustafa Sicri sözlerine şöyle devam etti: ÖSO, Nusret Cephesi'nden en fazla zarar gören ve bu tür aşırı yapılanmalar ile en fazla mücadele eden yapılanmadır. ÖSO, Nusret Cephesi'ni askeri olarak bitirmek için hazır durumda. Meseleyi uluslararası ve bölgesel güçler ile iştişare etmemize rağmen herhangi bir sonuç alamadık.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum