Otomobil satışlarında "6 ay 6 bin kilometre" kısıtlaması uzatıldı

Otomobil satışlarında "6 ay 6 bin kilometre" kısıtlaması uzatıldı

Otomotiv sektöründe sıfır araçların 6 bin kilometre veya 6 ayı doldurmadan satışını önleyen kısıtlama uzatıldı.

Otomotiv sektöründe sıfır araçların 6 bin kilometre veya 6 ayı doldurmadan satışını önleyen "6 ay, 6 bin kilometre" kısıtlaması, 1 Ocak 2024 tarihine kadar uzatıldı. Kısıtlama kapsamında bugüne kadar yapılan denetimlerde, toplam 35 milyon 110 bin 527 TL idari para cezası uygulandı.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; Bakanlık ile otomotiv üretici ve distribütörleri, yetkili bayiler ve oto galeri temsilcileri ile 19 Haziran'da görüşmeler yapıldı.

DW Türkçe'de yer alan habere göre otomotiv alım satımlarında bir süredir bazı firmalarca yürütülen stokçuluk ve fahiş fiyat uygulamalarıyla mücadele kapsamında, bugüne kadar yürütülen yoğun denetim tedbirlerine ilave olarak, haksız kazançlara ve tüketici mağduriyetlerine sebep olan uygulamaların ortadan kaldırılmasına yönelik ilave tedbirlerin alınması kararlaştırıldı.

Buna göre; otomotiv sektöründe yaşanan aşırı ve fahiş fiyat artışı, stokçuluk ve bazı haksız ticari uygulamalarla mücadelede fayda sağladığı değerlendirilen "6 ay, 6 bin kilometre" kısıtlamasına ilişkin düzenlemenin uygulama süresi, 1 Ocak 2024 tarihine kadar uzatıldı. Ticari faaliyet olduğu değerlendirilen tüm bireysel satışlar "6 ay, 6 bin kilometre" kısıtlama düzenlemesi kapsamında, düzenli olarak denetlenecek, mevzuata aykırılık halinde bu satıcılar hakkında idari para cezası uygulanacak. Ayrıca, anılan satışlara ilişkin kayıtlar ile denetim sonuçları kayıt dışı kazancın vergilendirilmesini sağlamak üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı ile düzenli olarak paylaşılacak. İnternet ortamında verilen ikinci el motorlu kara taşıtı ilanlarındaki fahiş fiyatların ortadan kaldırılmasına yönelik tedbirler alınacak.

whtspp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.