Özbek davetçi Parpiyev Türkiye'de yeniden gözaltına alındı

Özbek davetçi Parpiyev Türkiye'de yeniden gözaltına alındı

Karşılaştığı baskılar sebebiyle ülkesinin terk ederek Türkiye'ye yerleşen Özbek davetçi Fazliddin Parpiyev'in yeniden gözaltına alındığı bildirildi.

Geçtiğimiz yıllarda Özbekistan'da karşı karşıya kaldığı baskılar sebebiyle ülkesini terk etmek zorunda kalan ve Türkiye'ye sığınan Özbek imam ve davetçi Fazliddin Parpiyev'in yeniden gözaltına alındığı bildirildi.

Parpiyev, 15 Nisan tarihinde gece saatlerinde evine düzenlenen baskınla gözaltına alınmış, bir süre sonra serbest bırakılmıştı. Özbek davetçinin vatandaşlıktan çıkarılma ve Özbekistan'a iade edilmesi riski bulunduğu ifade ediliyordu.

Türk vatandaşlığı da bulunduğu ifade edilen Parpiyev'in bu sabah, "IŞİD" suçlamasıyla tekrar gözaltına alındığı ifade edildi.

Parpiyev'in Özbekistan'a iade edildiği takdirde işkence ve kötü muameleyle karşı karşıya kalacağı uyarısında bulunuluyor.

Özbekistan'da tanınan bir davetçi olan Parpiyev, 2018 yılında ülkesindeki başörtüsü yasağına karşı çıkmış ve verdiği bir hutbede Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'e bu konuda çağrı yapmıştı.

Bunun ardından Parpiyev görevden alınmış ve baskılara maruz kalmıştı. Söylediklerinden dolayı pişman olmadığını vurgulayan Parpiyev baskıların artması üzerine Türkiye'ye sığınmış, burada siyasi sığınmacı statüsü kazanarak daha sonra vatandaşlık almıştı.

Parpiyev, YouTube kanalı üzerinden Gazze'deki son durum ve Özbekistan'daki baskılar gibi konularda videolar yayınlıyordu.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.