Özbekistan, 98 vatandaşını daha Suriye'deki YPG kamplarından tahliye etti

Özbekistan, 98 vatandaşını daha Suriye'deki YPG kamplarından tahliye etti

Özbekistan, Suriye'nin kuzeyindeki kamplarda tutulan 98 vatandaşını ülkeye geri getirdi.

Özbekistan, Suriye'nin kuzeyinde YPG kontrolündeki kamplarda tutulan 98 vatandaşını ülkeye geri getirdi.

Ülkenin Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in talimatı üzerine, 25'i kadın 73'ü çocuk 98 kişi bugün Özbekistan'a geri getirildi.

Özbekistan'ın ABD ve Kanada Büyükelçisi Javlon Vakhabov, sürece dair şu ifadeleri kullandı:

"Mehr-3 özel operasyonu kapsamında 25 kadın ve 73 çocuk Suriye'den Özbekistan'a getirildi. Bunlara tam donanımlı ikamet, tıbbi ve psikolojik yardım ve yeni kimlikler temin edilecek. Toplum içerisinde barışçıl şekilde yaşamaları için tüm gerekli koşullar sağlanacak."

Geri getirilenlerin sayısı 300'ü aştı

Mehr-3 adı verilen girişimle beraber, Suriye'nin kuzeyindeki kamplardan Özbekistan'a geri getirilenlerin sayısı 318'e ulaştı.

Özbekistan'dan bir heyet geçtiğimiz günlerde bölgeyi ziyaret etmiş, YPG yetkililerinin yanı sıra kamplarda tutulan 100'den fazla Özbekle de görüşmüştü.

Kamplarda tutulan kişilerin zor şartlarda yaşadığı, içme suyu, gıda ve ilaç gibi temel ihtiyaç malzemelerine erişemediği biliniyor.

Özbekistan'ın başta El Hol kampı olmak üzere bölge genelindeki kamplardaki vatandaşlarını kısa süre içerisinde ülkeye geri getirmesi bekleniyordu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.