Özbekistan: Yeni Afganistan yönetimiyle işbirliğine hazırız

Özbekistan: Yeni Afganistan yönetimiyle işbirliğine hazırız

Özbekistan resmi açıklamayla Taliban'ın kurduğu hükümetten memnuniyetini dile getirdi.

Özbekistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada Afganistan'da yeni hükümetin kurulmasından memnuniyet duydukları belirtildi.

Açıklamada "Bu kararın, ülkede kapsamlı bir ulusal mutabakatın ve kalıcı barış ve istikrarın sağlanması yolunda ilk adım olmasını umuyoruz. Yeni Afgan hükümetiyle yapıcı diyalog ve pratik işbirliği geliştirmeye hazır olduğumuzu ifade ediyoruz." denildi.

Böylece Özbekistan Taliban'ın kurduğu hükümeti tebrik ettiği gibi Afganistan İslam Emirliği'ni tanıyacağı mesajı da vermiş oldu.

Özbekistan'ın yanı sıra Çin de Taliban'ın hükümetine dair olumlu açıklamalarda bulunurken, Tacikistan ile Taliban ile olumsuz ilişkilerinin süreceğine dair ipuçları verdi.

Tacikistan lideri İmamali Rahman, Taliban yönetimine karşı çıkarken, uluslararası toplumu "Afgan halkına destek olmaya" çağırdı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.