Özbekistan'da cumhurbaşkanlığı seçimleri başladı

Özbekistan'da cumhurbaşkanlığı seçimleri başladı

Özbekistan'da ülkeyi 5 yıl boyunca yönetecek yeni cumhurbaşkanını belirlemek için yapılan seçimler başladı. Seçimde, aralarında Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'in de bulunduğu 5 aday yarışıyor

Özbekistan'da ülkeyi 5 yıl boyunca yönetecek yeni cumhurbaşkanını belirlemek için yapılan seçimler başladı. Seçimde, aralarında Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'in de bulunduğu 5 aday yarışıyor.

Özbekistan'ı 27 yıl boyunca yöneten ilk Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un Eylül 2016'da ölmesinin ardından ülkede ilk kez cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılıyor.

Ülkede 08.00'de başlayan oy verme işleminde 21 milyon 266 bin kayıtlı seçmen oy kullanabilecek. Oy verme işlemleri yerel saatle 20.00'ye kadar devam edecek.

5 aday

Sadece siyasi partilerin cumhurbaşkanı adayı gösterebildiği seçimlerde Ekoloji Partisinden Narzulla Oblomuradov, Halk Demokrat Partisinden Maksuda Vorisova, Milli Şahlanış Demokrat Partisinden Alişir Kadirov, "Adalet" Sosyal Demokrat Partisinden Bahrom Abduhalimov ile Liberal Demokrat Partisinden yeniden aday gösterilen Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev yarışıyor.

Kerimov'un ölümü sonrası Aralık 2016'da gerçekleştirilen son cumhurbaşkanlığı seçimini 3 rakibi karşısında seçmenlerin yüzde 88,61'inin oyunu alan Mirziyoyev kazanmıştı.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.