Özbekistan'da seçimin galibi Mirziyoyev

Özbekistan'da seçimin galibi Mirziyoyev

Özbekistan’da mevcut Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin galibi oldu.

Özbekistan’da mevcut Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin galibi oldu. Mirziyoyev, zaferini seçimlere girdiği Liberal Demokrat Partisi Seçim Koordinasyon Merkezi’nde partililerle kutladı. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şevket Mirziyoyev’i seçimleri yeniden kazanmasından dolayı tebrik etti.

Kırım Haber Ajansı'nın haberine göre, Özbekistan’da yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde kesin olmayan ilk sonuçlar, mevcut Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’i gösterdi. Liberal Demokrat Partiden yeniden aday gösterilen Mirziyoyev, oyların yüzde 80’ini alarak seçimi kazandı.

Özbekistan Merkezi Seçim Komisyonu Başkanı Zayniddin Nizamhocayev, bugün düzenlenen basın toplantısında Mirziyoyev’in zaferini ilan etti.

Uluslararası İnsan Hakları İzleme Örgütü Human Rights Watch (HRW), Özbekistan’da yakın dönemde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, adil ve bağımsız bir şekilde yapılamayacağını kaydetmişti. Özbekistan’da Mirziyoyev hükumetinin gereken reformları yapamadığını kaydeden örgüt, muhalif adayların cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmadığını vurgulamıştı. Ayrıca örgüt yaklaşan oylamada basın özgürlüğü haklarının kısıtlaması konusunda da uyarılarda bulunmuştu.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.