Özbekistan'dan Ukrayna'daki Rus işgaline ilişkin açıklama

Özbekistan'dan Ukrayna'daki Rus işgaline ilişkin açıklama

Özbekistan, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş ile ilgili açıklama yaptı.

Özbekistan, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş ile ilgili açıklama yaptı.

Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov, ülkesinin Ukrayna’daki askeri eylemlere ve Rus saldırganlığına karşı çıktığını ifade etti.

Kırım Haber Ajansı'nın haberine göre, Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdülaziz Kamilov, Özbekistan Âli Meclisi Senatosunun 24. Genel Kurul Toplantısında yaptığı konuşmada, Ukrayna’daki durum hakkında açıklamalarda bulundu.

Ülkesinin şiddete karşı olduğunu Kamilov, “Rusya ile Ukrayna arasındaki durum bizde ciddi endişe yaratıyor. Bizler bu duruma barışçıl bir şekilde çözüm bulunmasının ve ihtilafın siyasi ile diplomatik yollarla çözülmesinin destekçisiyiz. Ancak bunun için her şeyden önce çatışmaların, şiddetin derhal durdurulması gerekiyor.” dedi.

Özbekistan Dışişleri Bakanı, Özbekistan’ın Ukrayna’nın doğusunda ayrılıkçı güçler tarafından yasa dışı olarak oluşturulan sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti ve sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti’ni hiç bir zaman tanımayacağını vurgulayarak, “Ukrayna toprak bütünlüğü ve egemenliğine destek veriyor.” dedi. Ayrıca Kamilov, Özbekistan’ın Ukrayna’ya insani yardım sağlayacağını belirtti.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.