Özgür Özel CHP liderliğine aday mı olacak?

Özgür Özel CHP liderliğine aday mı olacak?

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partisindeki liderlik yarışında aday olup olmadığına dair soruya "Sorumluluk almaktan kaçmayacağım. Ama fedakarlık yapmaktan da geri durmayacağım" yanıtını verdi.

(Fotoğraf: CHP Fotoğraf Servisi)

CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından parti içinde başlayan "değişim" tartışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sözcü'den İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtlayan Özel, "Aday adayları arasında adınız geçiyor. Siz de aday mısınız?" sorusunu, "Kaybeden takımda santrafor olmak yerine şampiyon takımda her mevkide oynamaya talibim. Sorumluluk almaktan kaçmayacağım. Ama fedakarlık yapmaktan da geri durmayacağım. Gerekirse en geniş mutabakatın parçası olan bir anlayışta duracağım. Önümüzdeki süreç için konuşmam ve dinlemem gereken herkesle temas ederek, ilerleyeceğim. Partinin kimsenin önünü kapatmaması lazım" diye yanıtladı.

"Seçim sonuçları bir yenilgidir"

Özel'in verdiği röportajdan öne çıkanlar şöyle:

Seçimde başarılı mıydınız?

Değiliz. Seçmenlere “Bu bir referandumdur. Demokrasi ya da otokrasi” diyor ve kazanamıyorsak bu bir başarısızlıktır. Hezimet midir? Hayır. Muhalefete güç verebilecek bir sonuç alındı. Ama sonuçlarından çok ciddi dersler çıkarılması gereken bir yenilgidir.

İkinci turda radikal şekilde dönüp Zafer Partisi'yle ittifak yaptınız.

Kaçınılmaz olarak yapıldı, ama iki tur arasındaki bu kırılım seçmene inandırıcı gelmedi.

Altılı Masa'daki partilerin ne kadar katkısı oldu?

Beklenen kadar olmadı. Beklenenin çok altında oldu. Yüzde 5 düzeyinde katkı yapması beklenen ortakların anketlerde yüzde 0,7-1 civarında katkı yaptığını ölçümledik.

CHP'de kurultay kararı alındı. Genel başkan seçilecek mi?

Bu kurultayın en kısa sürede yapılması gerekir. CHP, gelecek ekime kadar genel başkanın seçileceği takvimi işletmeli. Sosyal demokrat partinin tüm kademelerde özeleştiri yapması ve yenilenmesi gerekiyor. Üye ve delegenizin önüne sandık koyup hesaplaşmazsanız, o ilk bulduğu sandıkta sizinle hesaplaşır.

"Partinin kimsenin önünü kapatmaması lazım"

Aday adayları arasında adınız geçiyor. Siz de aday mısınız?

Kaybeden takımda santrafor olmak yerine şampiyon takımda her mevkide oynamaya talibim. Sorumluluk almaktan kaçmayacağım. Ama fedakarlık yapmaktan da geri durmayacağım. Gerekirse en geniş mutabakatın parçası olan bir anlayışta duracağım. Önümüzdeki süreç için konuşmam ve dinlemem gereken herkesle temas ederek, ilerleyeceğim. Partinin kimsenin önünü kapatmaması lazım.

"Genç ve dinamik partinin ana damarını terk etmeyen kadrolar gerekiyor"

CHP lideri olma arzunuzu ilk kez dile getiriyorsunuz.

Önümüzdeki dönemde genç ve dinamik, partinin ana damarını terk etmeyen, bu konudaki endişeleri körüklemeyecek olan kadrolar gerekiyor. Sosyal demokrat çizginin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. İşçinin, gençlerin ve kadınların CHP'si… Kendini halka arz eden, oradan talep topladığı bir çizgiye ihtiyaç var. Bu noktada, olmam gereken yer neresiyse orada olacağım. Genel başkan adaylığı ise genel başkan adaylığı. Uzlaşma ve birliktelik ise birliktelik. Kendime dair hırsım yok. Partinin yarınlarına dair ümidim var. Değişeme ihtiyaç olduğuna inanıyorum. Değişim konusunda cesur, kararlı ve vefalı olacağım. Değişimin sadece şahıslar üzerinden okunması doğru değil. Büyük haksızlık olur genel başkanımıza.

"İmamoğlu da bunlardan biri, Özgür Özel de"

Partinin hepimize ihtiyacı var. Hiç kimsenin ihmal edilmesi ve yok sayılması mümkün değil. Burada elbette ki Kılıçdaroğlu'nun saygınlığına halel getirecek tutum içinde olmamak gerekiyor. Kılıçdaroğlu'nun hem siyasete hem de partiye kattıkları itibariyle… İmamoğlu da bunlardan biri, Özgür Özel de. Kılıçdaroğlu'nu değersizleştiren dil ve iklimden hepimizin sakınması gerekiyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum