Pakistan 2018'e kadar 'başbakansız' devam edecek

Pakistan 2018'e kadar 'başbakansız' devam edecek

Navaz Şerif'in azledilmesinin ardından Pakistan Müslüman Birliği-Navaz partisi bir basın toplantısı düzenledi.

Navaz Şerif'in azledilmesinin ardından Pakistan Müslüman Birliği-Navaz partisi bir basın toplantısı düzenledi.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in yargı kararıyla görevden uzaklaştırılmasının ardından Pakistan Müslüman Birliği-Navaz (PML-N) partisinin üst düzey yetkilileri basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan PML-N liderlerinden Ahsan İkbal, parlamento çoğunluğuna sahip partinin, yeni başbakan adayını kısa sürede açıklayacağını ifade etti.

Toplantıda Anayasa Mahkemesinin kararına ilişkin teknik konular üzerinde duran liderler, kararın ayrıntılı olarak inceleneceğini ve buna göre adımlar atılacağını vurguladı.

PML-N üst düzey yetkilileri, genel seçimlerin planlandığı gibi 2018'de yapılacağını, erkene alınmasını kesinlikle gündemde olmadığını belirtti.

Bundan sonraki süreç

İktidardaki PML-N partisinin bundan sonraki süreçte yeni başbakanı belirlemesi bekleniyor. Yeni başbakanının, 342 kişilik Ulusal Mecliste koalisyon ortaklarıyla 209 koltuğa sahip PML-N'den seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Şerif'ten sonra görevi devralacak başbakan adayları arasında öne çıkan isimler arasında Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, İçişleri Bakanı Çodri Nisar Ali Han, Savunma Bakanı Havaca Muhammed Asif ve Ulusal Meclis sözcüsü Serdar Ayaz Sadik bulunuyor.

Her ne kadar muhalefet partilerinin başbakanlık koltuğuna aday gösterme hakkı bulunsa da muhalif bir ismin başbakanlığa seçilme ihtimali son derece düşük.

Yeni başbakan için oylamanın gelecek günlerde yapılması bekleniyor.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.