Pakistan, Afganistan sınırına dikenli set çekecek

Pakistan, Afganistan sınırına dikenli set çekecek

Pakistan, Afganistan sınırına güvenlik gerekçesiyle tel örgü inşasına başladı.

Pakistan Ordu Sözcülüğü’nden yapılan açıklamada, Afgan sınırındaki saldırıların önüne geçmek için "yüksek tehlikeli alanlara" dikenli tel çekilmeye başlandığı kaydedildi.

Açıklamada, ter örgü çekilmesinin iki aşamada tamamlanacağı belirtilerek, “lk aşamada Bajaur, Mohmand ve Hayber aşiret bölgelerini kapsayan yüksek tehlikeli alanlara çit çekilecek. İkinci aşamada ise Belucistan eyaleti sınırına çit çekilecek” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, çekilen telin her iki ülkenin yararına olduğu vurgulandı.

İki ülke arasında, Durand Hattı olarak adlandırılan ve 19. yüzyılda İngilizler tarafından çizilen 2 bin 400 kilometrelik sınır bulunuyor.

Peştun nüfusunu iki ayrı devlete bölen Durand Çizgisi'ni Afganistan tanımıyor.

İslamabad ve Kabil yönetimleri uzun yıllardır birbirini, kendi topraklarındaki silahlı gruplara göz yummakla suçluyor. Pakistan, ülkede son dönemde artan saldırıların Afganistan'da faaliyet gösteren gruplardan kaynaklandığı gerekçesiyle Şubat ortasından bu yana iki sınır kapısını kapalı tutuyordu. Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, 20 Mart’ta sınırın tekrar açılması emrini vermişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.