Pakistan Başbakanı Han, Rusya'ya yönelik yaptırımları reddetti: Elimize hiçbir şey geçmez

Pakistan Başbakanı Han, Rusya'ya yönelik yaptırımları reddetti: Elimize hiçbir şey geçmez

Rusya'ya yaptırım uygulaması konusundaki 'baskılara boyun eğmeyeceğini' söyleyen Pakistan Başbakanı, kendi ülkesiyle aynı pozisyonda duran Hindistan'ı da övdü.

Pakistan Başbakanı İmran Han, Rusya'ya uygulanan yaptırımlara katılmalarını isteyen ülkelerin isteğini reddetti, dış politikaya dair kararların 'bağımsız ve halkın çıkarına olacak şekilde' alınacağının altını çizdi.

Dargai kentinde dün iktidardaki Pakistan Adalet Hareketi Partisi'nin bir mitinginde konuşan Han, "Geçen 3.5 yıllık süreçte tek çabamız Pakistan'ı refaha kavuşturmak oldu" dedi.

Rusya'yla ilişkileri bozarak Pakistan'ın eline hiçbir şey geçmeyeceğini belirten Han, bunu yapması için kendisine bu ay başında mektup yollayan AB, Japonya, İsviçre, Kanada, İngiltere ve Avustralya'dan diplomatların 'protokolü hiçe saydığını' söyledi. Han, "Bu zamana kadar kimseye boyun eğmedim, ulusumun da eğmesine izin vermeyeceğim" mesajı verdi.

Öte yandan 'Yanlışlıkla füze attık' açıklamasına inanmadığı için ilişkilerin yine gerildiği düşman kardeş Hindistan'a da hakkını veren Han, Rusya konusunda baskılara direnerek kendi vatandaşlarının çıkarına olacak bağımsız kararlar aldığı için komşusunu övdü. Hindistan, Rus petrolünü satın almaya devam etmemesi konusunda başta ABD olmak üzere Batılı ülkelerin hedefinde.

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.