Pakistan iflasın eşiğinde: Merkez Bankası rezervleri dibi gördü

Pakistan iflasın eşiğinde: Merkez Bankası rezervleri dibi gördü

Ciddi ekonomik krizin yaşandığı Pakistan'da Merkez Bankası rezervlerinin ciddi oranda gerilediği aktarıldı.

Sürekli olarak ekonomik krizlerle boğuşan Güney Asya ülkesi Pakistan son dönemlerde en ciddi ekonomik sınavını veriyor.

IMF'in 1.17 milyar dolarlık krediyi serbest bırakmaması ülke siyasetindeki belirsizlikler Pakistan ekonomisini iflasın eşiğine getirmiş durumda.

Son olarak Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kamar Cavid Bajva, IMF'in bahsi geçen krediyi serbest bırakması için ABD'yi arayıp destek istemişti.

Son olarak ise Pakistan Merkez Bankası'ndaki döviz rezervlerinin 7,8 milyar dolara gerilediği belirtildi.

Pakistan'ın yaklaşık 5 haftalık ithalatını karşılamaya yetip yetmeyeceği tartışılan rezervlerin bundan sonraki süreçte daha da gerilemesi bekleniyor.

Pakistan hükümeti mevcut ekonomik krizi aşmak için bir dizi tedbir almış durumda. Ancak bu önlemler de Pakistan'ın içinde bulunduğu ciddi krizden kurtuluşuna yetecekmiş gibi görünmüyor.

Son olarak iflasın eşiğine gelen Pakistan'ın bu süreçten Çin ve ABD kredileriyle kurtulmaya çalışacağı bunun da İslamabad yönetiminin bu iki ülkeye olan bağımlılığını daha da artıracağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.