Pakistan, İslam karşıtı Hollandalı siyasetçi Wilders'ın karikatür provokasyonunu kınadı

Pakistan, İslam karşıtı Hollandalı siyasetçi Wilders'ın karikatür provokasyonunu kınadı

Pakistan senatosu, İslam karşıtı Hollandalı siyasetçi tarafından düzenlenen "Hz. Muhammed" konulu "karikatür yarışmasını" kınayan kararı onayladı.

Geçtiğimiz ayki genel seçimden bu yana senatonun aldığı ilk kararlardan birisi, aşırı sağcı Hollandalı siyasetçi Geert Wilders tarafından düzenlenen "Hz. Muhammed" konulu İslam karşıtı "karikatür yarışmasını" kınamak oldu.

Parlamentonun üst kanadındaki senatörler, Hollandalı muhalif milletvekili Geert Wilders'ın "Peygamber Muhammed" adlı bir "karikatür yarışmas"ı düzenleyeceğini açıklamasının ardından Pazartesi günü resmi olarak protesto kararı aldı. 

Yeni Başbakan İmran Han, konuyu Eylül ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na götüreceği sözünü verdi ve olayı "Müslüman dünyasının ortak başarısızlığı" olarak nitelendirdi.

"Bu tür din karşıtı faaliyetlerin Müslümanlara ne kadar acı verdiğini Batı'da çok az kişi anlayabiliyor" diyen Han sözlerine şöyle devam etti: 

"Hükümetimiz meseleyi İslam İşbirliği Teşkilatı'nda da gündeme getirecek ve oradaki ülkelere uluslararası alanda ortak yürütülecek bir politika sunacak. Lakin bu uzun zaman önce yapılmalıydı."

"Orada çokça zaman geçirmiş biri olarak Batı zihniyetini anlıyorum. Müslümanların Peygamber için hissettikleri sevgiyi anlamıyorlar."

Pakistan Dışişleri Bakanı geçtiğimiz hafta Hollanda büyükelçisini din karşıtı gösteriyi protesto etmeye çağırmıştı. 

Hollanda parlamentosunun ikinci en büyük partisine liderlik eden Wilders, bugüne kadar "yarışma" için 200'den fazla başvuru aldıklarını iddia etmiş, katılım için son tarih ise 31 Ağustos olarak duyurulmuştu. 

"Yarışmanın" kazananları Özgürlük Partisi'nin Lahey'deki ofisinde açıklanacak ve kazanana 10 bin dolar ödül verilecek.

Kaynak: Al Jazeera, Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.