Pakistan kontrolündeki Keşmir'deki protestolarda son bilanço: 24 ölü 97 yaralı

Pakistan kontrolündeki Keşmir'deki protestolarda son bilanço: 24 ölü 97 yaralı

Pakistan yönetimindeki Keşmir'de devam eden protesto gösterilerinde en az 24 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Pakistan yönetimindeki Keşmir'de süren protestolarda en az 24 kişi hayatını kaybetti, 97 kişi yaralandı, 515 kişi de gözaltına alındı.

Bölgede protestolar sırasında yaygın kepenk kapatma eylemleri, yol kapatmalar ve internet kesintileri de yaşandı.

Protestolar, bölgenin 45 sandalyeli yasama meclisi için yapılacak seçimlerde mültecilere ayrılan 12 kontenjan sandalyesine karşı ilan edilen grev öncesinde başladı. Söz konusu sandalyeler, Hindistan yönetimindeki Keşmir'den sürülen kişiler için ayrılmıştı.

Bölge polis şefi, protestocularla çıkan çatışmalarda 4 polis memurunun da öldüğünü kaydetti.

Grev, kısa süre önce Pakistan hükümeti tarafından yasaklı örgüt ilan edilen Ortak Halk Eylem Komitesi (JAAC) tarafından organize edildi. Binlerce destekçi, Muzafferabad'ın yaklaşık 100 kilometre güneyindeki Rawalakot'un dış kesimlerinde toplandı.

Protestolara karşılık Pakistan makamları bölgenin büyük bölümünde ana yolları kapattı, internet hizmetlerini askıya aldı ve medya erişimini kısıtladı.

Muzafferabad'da çok sayıda pazar ve iş yeri kapalı kalırken, internet kesintisi nedeniyle bankacılık hizmetleri aksadı. Yetkililer ayrıca akaryakıt istasyonlarının da kapatılması talimatı verdi.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.