Pakistan kripto paraları yasakladı

Pakistan kripto paraları yasakladı

Pakistan Devlet Bankası, sanal paralara veya ICO'lara yapılacak yatırımları, satışları, üretimi ve değiş tokuşu yasaklayan bir genelge yayınladı.

Kripto paralar, Bitcoin'in geçen senenin sonuna doğru yükselen fiyatıyla çok daha popüler hale gelmişti. Ancak Pakistan, artan talebe rağmen kripto paralara pek rağbet etmedi. Şimdi ise Pakistan Devlet Bankası, sanal paralara veya ICO'lara yapılacak yatırımları, satışları, üretimi ve değiş tokuşu yasaklayan bir genelge yayınladı.

Devlet bankası, Bitcoin, Pakcoin, Litecoin ve diğerlerini dağıtmaya yetkili hiçbir kurumun bulunmadığının altını çizdi. Bunun yanında tüm bankalara bu para birimlerine yatırım yapmaktan kaçınmaları konusunda tavsiye verildi. Buna ilave olarak kripto para transferlerinin hepsinin şüpheli olarak raporlanacağı ve Finansal İzleme Birimi (FMU) tarafından ilgili bireylere yönelik yasal işlem yapılacağı bildirildi.

Bu gelişmenin kripto paraların değişken fiyatlarından kaynaklandığı düşünülüyor. Oyun platformu Steam de aynı sebeple Bitcoin desteğini Aralık ayında sonlandırmıştı. Bunun yanında kripto para borsalarının da güvenilirliği tartışılıyor.

Bitcoin, şu an 7.150 dolar seviyesinde ve birkaç ay önceki değerinin oldukça gerisinde. Twitter ve Google'ın kripto para reklamlarını engellemesinin ardından Pakistan'dan gelen bu engellemenin, kripto para dünyasını nasıl etkileyeceği merak konusu. Bu arada, Pakistan Devlet Bankası'nın dijital paraları engelleyen tek banka olmadığını vurgulamakta fayda var.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.