Pakistan Ordu Komutanı: Amerika ile ilişkilerimiz mükemmel

Pakistan Ordu Komutanı: Amerika ile ilişkilerimiz mükemmel

Pakistan ordusunun en üst düzey ismi olarak görülen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kamer Cavid Bacva, ABD ile ilişkilerin mükemmel olduğunu savundu.

Pakistan ordusunun en üst düzey ismi olarak görülen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kamer Cavid Bacva, ABD ile ilişkilerin mükemmel olduğunu savundu.

Başkent İslamabad'da düzenlenen "İslamabad Güvenlik Diyaloğu" isimli toplantıya iştirak eden Bacva, burada dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Bacva'nın açıklamaları, özellikle Başbakan İmran Han ile ordu arasındaki bağların zedelendiği ve ordunun farklı bir tutum benimsediği şeklinde yorumlandı.

"ABD ile ilişkilerimiz mükemmel"

Bacva konuşmasında, Çin ile yakın stratejik ilişkilere sahip olduklarını söylerken, ABD ile olan ilişkilerini de vurguladı.

Bacva şu ifadeleri kullandı:

"En büyük ihracat pazarımız olmaya devam eden ABD ile uzun ve mükemmel bir ilişki geçmişimiz var. Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği (ile ilişkiler) de ulusal çıkarlarımız için hayati önem taşıyor."

Rusya'nın Ukrayna işgali

General Bacva, Rusya'nın Ukrayna işgalini de değerlendirdi.

Bacva, Rusya'nın işgalini kınarken, "Rusya'nın meşru güvenlik kaygılarına rağmen, Ukrayna'ya yönelik saldırganlığına göz yumulamayacağını" söyledi.

Pakistan makamları daha önce Rusya'ya yönelik açık bir eleştiride bulunmaktan kaçınıyordu.

İmran Han'a mesaj mı?

Bacva'nın açıklamaları, İmran Han'a bir mesaj olarak yorumlanıyor.

İmran Han geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, kendisine yönelik güvensizlik oylaması sebebiyle ABD'ye yüklenmişti.

Han, ABD'nin muhalefetle birlik olarak kendilerine karşı komplo kurduğunu savunmuştu.

İmran Han'ın açıklamaları ABD ile Pakistan arasında gerilime yol açmıştı.

Pakistan'ın Çin ile olan yakın ilişkilerine rağmen, "perde gerisinden ülkeyi yönettiği" ifade edilen ordu ve istihbarat ise ABD ile uzun ve olumlu bir ilişkiye sahip.

Han'ın Çin ile yakınlaşma konusunda Pakistan ordusunun çizdiği sınırların ötesine geçmesinin de, ordu ve istihbaratta rahatsızlığa yol açmış olabileceği düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.