Pakistan Türkiye'den Bayraktar TB2 ve Akıncı satın aldı mı?

Pakistan Türkiye'den Bayraktar TB2 ve Akıncı satın aldı mı?

Pakistan Hava Kuvvetleri’nin yayınladığı son videoda filodaki hava araçları arasında Bayraktar Akıncı ve TB2’ye de yer verildi.

Pakistan Hava Kuvvetleri’nin yayınladığı son videoda filodaki hava araçları arasında Bayraktar Akıncı ve TB2’ye de yer verildi.

Haber.aero'nun haberine göre, Baykar Savunma tarafından geliştirilen Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı için ihracat sözleşmesi imzalanan ülke sayısı 25’e ulaşmıştı.

Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı’nın (TİHA) ise iki ülkeye satıldığını Baykar CEO’su Haluk bayraktar açıklamıştı. Özellikleri ile öne çıkan Akıncı’nın hangi ülkelere ihraç edileceği merak konusuydu.

Pakistan Hava Kuvvetleri Halkla İlişkiler Departmanı, J-10C uçaklarının filoya dahil edilmesi vesilesiyle bir milli marş yayınladı. Marşta, Pakistan Hava Kuvvetleri’nin operasyonel yeteneklerini daha da geliştirmek için inovasyona ve kendine güvenmeye doğru ilerlediğinin altı çiziliyor.

Marşla birlikte yayınlanan videoda kullanılan hava araçları arasında, Bayraktar Akıncı TİHA ve Bayraktar TB2 SİHA’ya da yer verildiği görülüyor. 5 dakikalık filmin 3.12’nci dakikasında Akıncı, 3.23’üncü dakikasında ise Bayraktar TB2 gösteriliyor.

Daha önce Pakistan’ın Türkiye’den Bayraktar TB2 İHA tedarik ettiği iddiası medyaya yansımıştı. Ancak resmi açıklama yapılmamıştı. Baykar’ın en yeni sistemi olan Akıncı TİHA’nın da geçtiğimiz günlerde iki ülkeye ihraç edileceği açıklanmıştı.

Baykar Savunma tarafından geliştirilen Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı için ihracat sözleşmesi imzalanan ülke sayısı 25’e ulaşmıştı. Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı’nın (TİHA) ise iki ülkeye satıldığını Baykar CEO’su Haluk bayraktar açıklamıştı. Özellikleri ile öne çıkan Akıncı’nın hangi ülkelere ihraç edileceği merak konusuydu. Pakistan Hava Kuvvetleri Halkla İlişkiler Departmanı, J-10C uçaklarının filoya dahil edilmesi vesilesiyle bir milli marş yayınladı. Marşta, Pakistan Hava Kuvvetleri’nin operasyonel yeteneklerini daha da geliştirmek için inovasyona ve kendine güvenmeye doğru ilerlediğinin altı çiziliyor. Marşla birlikte yayınlanan videoda kullanılan hava araçları arasında, Bayraktar Akıncı TİHA ve Bayraktar TB2 SİHA’ya da yer verildiği görülüyor. 5 dakikalık filmin 3.12’nci dakikasında Akıncı, 3.23’üncü dakikasında ise Bayraktar TB2 gösteriliyor. Daha önce Pakistan’ın Türkiye’den Bayraktar TB2 İHA tedarik ettiği iddiası medyaya yansımıştı. Ancak resmi açıklama yapılmamıştı. Baykar’ın en yeni sistemi olan Akıncı TİHA’nın da geçtiğimiz günlerde iki ülkeye ihraç edileceği açıklanmıştı.
Kaynak: haber.aero

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.