Pakistan ve Türkiye Dışişleri Bakanları arasında görüşme

Pakistan ve Türkiye Dışişleri Bakanları arasında görüşme

Pakistan'ın yeni hükümeti, Türkiye'ye yaptığı ilk resmi ziyaretinde Türk diplomatlarla bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Pakistan'ın yeni hükümeti, Türkiye'ye yaptığı ilk resmi ziyaretinde Türk diplomatlarla bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Pakistan Dışişleri Bakanı Bilaval Butto Zerdari, üç günlük Türkiye ziyaretinde Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ankara'da bir araya geldi.

Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmelerde ikili ilişkilerde duyduğu memnuniyeti dile getiren Zerdari, çeşitli alanlarda ve konularda Türkiye ile süren iş birliğini değerlendirdi.

Zerdari ayrıca, ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesini sağlayan Türkiye ile ortak stratejik programların öneminden bahsetti.

Öte yandan iki bakan, bölgesel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Zerdari, Cammu ve Keşmir tartışmasında Pakistan'a kararlı desteği ve bölge üzerine tutumu sebebiyle Çavuşoğlu'na teşekkürlerini iletti.

Pakistan yönetiminin Türkiye ziyareti

İslamabad yönetimi Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif liderliğinde bugün Türkiye'ye ilk kez resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Pakistan Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Şerif, birçok kilit sektörde Türkiye ile iş birliği yapmayı planlıyor.

Türkiye ile diplomatik ilişkilerin 75. yıl dönümünde Şerif tarafından gerçekleştirilecek ziyaret kapsamında ticaret, yatırım, sağlık, eğitim, ve teknoloji sektörleri gibi çeşitli alanlarda iş birliğine varılmak istendiği belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.