Pakistan'da askeri helikopter düştü: Üst düzey subaylar öldü

Pakistan'da askeri helikopter düştü: Üst düzey subaylar öldü

12'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Sarfraz Ali'nin de aralarında bulunduğu 6 kişiyi taşıyan ordu helikopteri Belucistan'da düştü.

Pakistan’ın Belucistan eyaletinde üst düzey ordu yetkililerini taşıyan bir helikopter düştü.

Pakistan Silahlı Kuvvetlerinin medya kanadından yapılan açıklamada, "Belucistan'ın Lasbela bölgesinde meydana gelen sel olayı için yapılan arama kurtarma operasyonlarında Pakistan ordusuna ait bir helikopter, hava trafik ekibiyle temasını kaybetmiştir." ifadesi kullanıldı.

Lasbela bölgesinin konumu:

İlk belirlemelere göre 6 kişinin bulunduğu helikopterden kurtulan olmadığı bilgisi paylaşıldı.

Belucistan eyaletindeki sel bölgesinde arama kurtarma operasyonlarına öncülük eden 12. Kolordu Komutanı Korgeneral Sarfraz Ali'nin de düşen helikopterde bulunduğu belirtiliyor.

Yerel polis güçleri Dawn gazetesine verdiği demeçte, söz konusu helikopterin dağlık bir araziye düştüğünü ve arama kurtarma ekiplerinin o bölgeye ulaşamayabileceğinden bahsetti.

Kasım 2020 tarihinde tümgeneralden korgeneral rütbesine terfi eden Sarfraz Ali, 2021 yılında Güney Komutanlığı'na (12. Kolordu) komutan olarak atanmıştı.

Helikopterde ölen diğer 5 ismin de üst düzey subaylar olduğu kaydedildi.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.