Pakistan'da bir Afgan antikacı: Hacı Tanay

Pakistan'da bir Afgan antikacı: Hacı Tanay

Şinvari Market'te antika ürünler satan bir dükkanda Hacı Tanay, 40 yılı aşkın süredir, ilgi çeken ürünlerin satışını yapıyor.

Şinvari Market'te antika ürünler satan bir dükkanda Hacı Tanay, 40 yılı aşkın süredir, ilgi çeken ürünlerin satışını yapıyor.

Afganistan'ın Paktiya ili asıllı olan Hacı Tanay, bölgede tanınmış bir alışveriş noktası olan Şinvari Market'te iş yapan yaklaşık 400 dükkan sahibinden biri. Tanay, 150-200 yıllık antika eşyalar satıyor.

Tahtadan, camdan, metalden yapılan oldukça eski birçok el yapımı eşya, Tanay'ın dükkanında yerini alıyor. Tanay, bu eşyaların günümüzde hiçbir yerde bulunamadığını sözlerine ekliyor.

hacitanay.jpg

Takı ve aksesuar gibi eski eşyaların da tamirini yaptıklarını ifade eden Tanay, Afganistan ve Gilgit Baltistan'dan birçok eski eşyanın kendilerine geldiğini belirtiyor. Tanay, dükkanındaki bazı eşyaların bölgedeki 900 yıllık kültürlere ait olduğunu söylüyor.

Dükkanına ABD'li, Çinli, Alman, Arap, İranlı birçok turistin geldiğini ifade eden Tanay, koronavirüs sebebiyle işlerin artık eskisi kadar yoğun olmadığını vurguluyor. Tanay, eşyaların fiyatlarının bin ila 500 bin Pakistan rupisi arasında değiştiğini söylüyor.

kesmirsemaver.jpg

Tanay'ın 400 yıllık olduğunu belirttiği Keşmir Semaveri

sinvarimigfer.jpg

afgzirh.jpg

Tanay, eski savaşlarda kullanıldığını söylediği zırh, kalkan ve miğferi gösteriyor

Kaynak: Mepa News, BBC

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.