Pakistan'da İmran Han destekçileri askeri mahkemede yargılanacak

Pakistan'da İmran Han destekçileri askeri mahkemede yargılanacak

Pakistan'da İmran Han'a destek protestolarına katılan ve gözaltına alınan sivillerden 33'ünün askeri mahkemelerde yargılanacağı bildirildi.

Pakistan İçişleri Bakanı Rana Sanaullah, İmran Han'a destek protestolarından gözaltına alınan sivillerden 33'ünün yargılanmak üzere askeri mahkemelere sevk edildiğini ifade etti.

Basın mensuplarına yaptığı açıklamada Sanaullah, protestolar sırasında askeri merkezlere saldırdıkları iddia edilen 33 kişinin askeri mahkemelerde yargılanacağını ifade etti.

Pakistan'da Mayıs ayı başında İmran Han'ın gözaltına alınmasını protesto eden göstericiler sokaklara dökülmüştü.

Protestoculardan bazıları, İmran Han'a yönelik baskıların arkasında yer almakla suçlanan ordu ve istihbarata ait merkezlere saldırmıştı.

Askeri mahkemelerde yapılan yargılamalar dışarıdan gelen kişilere kapalı ve medya mensupları da bu yargılamaları takip edemiyor.

Askeri mahkemelerde yapılan yargılamalarda, gözaltına alınan sivillere orantısız derecede ağır hapis cezaları verilmesinden endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.