Pakistan'da İmran Han'ın düşürülmesinin önü açıldı

Pakistan'da İmran Han'ın düşürülmesinin önü açıldı

Pakistan'da Meclis'in feshi ve erken seçim kararını 'yok' sayan mahkeme güvensizlik oylamasının yapılmasına karar verdi.

Pakistan'da Meclis'te çoğunluğu ele geçiren muhalefetin güvensizlik oylamasının yapılmasını engelleyen Başbakan İmran Han Anayasa Mahkemesi'ne takıldı.

Meclis'in feshi ve erken seçim kararını 'yok' sayan mahkeme güvensizlik oylamasının yapılmasına karar verdi.

Mahkeme kararıyla, Meclis çoğunluğunu ele geçiren muhalefetin güvensizlik oylaması ile Han'ın başbakanlığını düşürüp yeni hükümet kurmasının önü açıldı.

Yarın yapılacak oylama öncesi Başbakan Han bugün yapacağı kabine toplantısının ardından halka sesleneceğini duyurdu.

Koalisyon ortaklarının muhalefete katılması nedeniyle çoğunluğu kaybeden Başbakan Han aynı gün Cumhurbaşkanı Alvi'den Meclis'i feshetmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Alvi de Han'ın talebi doğrultusunda Meclis'i feshederek erken seçim sürecini başlattı. Ancak muhalefet Anayasa Mahkemesi'ne giderek oylamanın yapılmasını talep etti.

Pakistan Yüksek Mahkemesi, güvensizlik oylamasının yapılmamasını 'anayasaya aykırı' buldu. Mahkeme oylamanın yapılması yönünde hüküm verirken, Meclis'in feshedilmesi kararını da 'yok' saydı.

Kararda, Ulusal Meclis Başkanı Asad Kayser'e 9 Nisan'da meclisi toplaması ve güvensizlik oylaması oturumunu gerçekleştirmesi çağrısı yapılırken, oylama ile Başbakan İmran Han'ın görevden alınması halinde meclisin yeni başbakanı seçeceği belirtildi.

Kaynak: Euronews

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.