Pakistan'da İmran Han'ın partisi Tahrik-i İnsaf'ın kapatılması gündemde

Pakistan'da İmran Han'ın partisi Tahrik-i İnsaf'ın kapatılması gündemde

Pakistan İçişleri Bakanı Rana Sanaullah, eski Başbakan İmran Han'ın tutuklanmasının ardından başlayan şiddetli protestolara atıfta bulunarak, Pakistan Adalet Hareketi Partisini (PTI) yasaklamaktan başka seçenek kalmadığını söyledi.

Geo News televizyonunun haberine göre, Sanaullah, başkent İslamabad'da basın toplantısı düzenledi.

Sanaullah, eski Başbakan Han'ın tutuklanmasının ardından başlayan şiddetli protestolara atıfta bulunarak, PTI'yı yasaklamaktan başka seçenek kalmadığını ifade etti. PTI'nın tavrını değiştirmediği takdirde Pakistan Demokratik Hareketi koalisyonunun bu partiyi yasaklamak için sert önlemler almaya mecbur kalacağını belirten Sanaullah, "PTI lideri Han'ın tek amacı ülkede kaos ve anarşi yaymak" ifadelerini kullandı.

Sanaullah'ın açıklaması, 9 Mayıs'ta tutuklanan Han'ın dün mahkeme kararıyla serbest bırakılmasının ardından geldi.

Başbakan Şahbaz Şerif de Pencap eyaleti yönetimine Lahor'da kolordu komutanının evine zarar verenlerin 72 saat içinde yakalanması talimatını verdi.

İmran Han'ın 9 Mayıs'ta tutuklanmasının ardından ülke genelinde başlayan protestolarda 9 kişi hayatını kaybetmişti.

Pakistan'da parlamentoda 10 Nisan 2022'de yapılan güven oylamasında 174 "hayır" oyuyla İmran Han hükümeti düşmüştü.

Anayasa Mahkemesi 11 Mayıs'ta Han'ın tutuklanmasının yasa dışı olduğunu belirterek bir an önce tahliye edilmesine hükmetmişti.

İslamabad Yüksek Mahkemesi dün yolsuzlukla suçlandığı davada eski Başbakan Han'ı 2 hafta süreyle "geçici kefaletle" serbest bırakmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.