Pakistan'da İslami eğitim veren medreseler devlet kontrolüne alınacak

Pakistan'da İslami eğitim veren medreseler devlet kontrolüne alınacak

Pakistan'da İmran Han liderliğindeki hükümet İslami eğitim veren medreselere yönelik devlet denetimini artırmaya hazırlanıyor.

Pakistan, İslami eğitim veren medreseleri devlet kontrolü altına almak için kolları sıvadı. Pakistan Ordusu Sözcüsü General Asif Gafur, 300 bin medresede eğitimin devlet kontrolü altına girmesi için yasal hazırlık yapıldığını duyurdu.

"İslami eğitim devam edecek ancak nefret söylemi yer almayacak" diyen Gafur, dini okulların Eğitim Bakanlığının çatısı altına gireceğini ve müfredata çeşitlendirileceğini söyledi. Gafur, "Eğer şiddet yanlısı aşırıcılığa son vermek istiyorsak, bu sadece çocuklarımızın aynı eğitime ve fırsata sahip olması ile olabilir" dedi. 

Medreselere yönelik düzenlemenin gelecek ay parlamentoya gelmesi bekleniyor. Ardından yeni bir müfredatın hazırlanması ve yeni öğretmenlerin atanması planlanıyor. 

Medrese eğitiminin modernize edilmesi Pakistan'da hükümeti bekleyen zorlu konular arasında yer alıyor. Bazı okullar gençlerin radikalleşmesinde rol oynamakla suçlansa da Pakistan'daki medreseler, milyonlarca fakir öğrenciye eğitim sağlayan tek kurum olma özelliğini taşıyor.

Pakistan'da geçen ay 182 dini okulun yönetimine el konulmuş ve yasaklı gruplara yönelik operasyon kapsamında 100'den fazla kişi gözaltına alınmıştı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.