Pakistan'da polis akademisine saldırı: 60 ölü

Pakistan'da polis akademisine saldırı: 60 ölü

Pakistan’ın Quetta kentindeki Polis Eğitim Merkezi’ne düzenlenen silahlı saldırıda 60 kişi hayatını kaybetti; 100’den fazla kişi de yaralandı.

​Pakistanlı yetkililere göre Kuetta şehrinde polis eğitim merkezine silahlı saldırganların sızıp saldırması sonucu 60 kişi öldü, 117 kişiden fazla yaralı var.

 

Pakistan emniyetinin yaptığı açıklamaya göre, Pakistan'ın Kuetta kentindeki polis akademisine sızan 3 kişi uzun namlulu silahlarla saldırdı. Belucistan bölgesinde meydana gelen saldırı esnasında merkezde 200 civarında eğitim gören polis adayının bulunduğu ve bu kişilerin rehin alındığı ifade edildi. 5 saatten fazla süren çatışmalarda çoğunluğu polis akademisinde üst düzey polis adayı olan 60 civarında öğrenci öldü. Yapılan açıklamalara göre silahlı 3 saldırgan yaşanan çatışmadan sonra bellerine bağlı patlayıcı düzeneklerini patlattılar. Saldırıda ölü sayısının artabileceği konuşuluyor. Saldırıya Pakistan birliklerinin karşılık vermesinin yarım saati bulduğu iddia ediliyor.

 

Saldırıyı Leşker-i Cengvi üstlendi. IŞİD'e bağlı Amak Haber Ajansı'nın da paylaştığı fotoğraflarla birlikte üstlendiği saldırıyı kimin gerçekleşirildiği henüz açıklık kazanmış değil.

 

Pakistan ordusunun 2014 yılında Veziristan'da başlattığı,bir çok savaş suçuna ve çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine yol açan "Zarb-i Azb" operasyonları sonrası Pakistan, bu gibi grupların düzenlediği çokça saldırıya sahne olmuştu. Pakistan'ın bu gruplara düzenlediği operasyonlar neticesinde "grupların temizlendiğini ve zafer kazanıldığını" ilan etmesine rağmen, bu gibi geniş çaplı saldırıların engellenemediği aşikar.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.