Pakistan'da seçim arifesinde bombalar patladı: En az 24 ölü

Pakistan'da seçim arifesinde bombalar patladı: En az 24 ölü

Ordu ve istihbarat tarafından perde gerisinden yönetilen bir ülke olan Pakistan, siyasi ve ekonomik çalkantılarla boğuşurken bir yandan da güvenlik güçlerini hedef alan saldırılarla gündemde.

Yerel yetkililer Çarşamba günü yaptıkları açıklamada Pakistan'ın güneybatı eyaleti Belucistan'da seçim adaylarının ofisleri yakınlarında meydana gelen iki patlamada 24 kişinin öldüğünü ve Perşembe günü yapılacak seçimler öncesinde güvenlik endişelerinin arttığını ifade ettiler.

Pakistan, son dönemde artan saldırılar, eski başbakan İmran Han’a verilen hapis cezalarının tartışıldığı ve uzun zamandır devam eden ekonomik ve siyasi krizlerin gölgesinde seçimlere gidiyor.

Yetkililer patlamaların ardından oy verme noktalarında güvenliği arttırdıklarını açıkladılar.

12 kişinin ölümüne neden olan ilk saldırı Pishin bölgesinde bağımsız bir seçim adayının ofisinde meydana geldi.

Eyaletin enformasyon bakanının verdiği bilgiye göre, Afganistan sınırına yakın Kila Seyfullah kasabasındaki ikinci patlama, daha önce de bir saldırılarının hedefi olan dini bir parti Cemaati Ulema İslami'nin bir ofisinin yakınında meydana geldi.

Her iki saldırıda en az 24 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.