Pakistan'da seçim protestosu

Pakistan'da seçim protestosu

Pakistan’da 25 Temmuz seçimlerinden sonra muhalefette yer alan partiler, usulsüzlük iddialarını Pakistan Seçim Komisyonu önünde protesto etti.

Pakistan’da 25 Temmuz seçimlerinden sonra muhalefette yer alan partiler usulsüzlük iddialarını protesto etmek için Pakistan Seçim Komisyonu (ECP) önünde toplandı.

Başta Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N), Pakistan Halk Partisi (PPP) ve Birleşik Eylem Hareketi (MMA) olmak üzere muhalefet partilerinin taraftarları, başkent İslamabad’daki ECP merkezi önünde bir araya geldi.

33-002.jpg

Protestolara destek veren partilerin yetkilileri AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Eski Başbakan ve PPP üyesi Yusuf Rıza Gilani, sadece İslamabad’da değil ECP’nin tüm ülkedeki büroları önünde protestolar düzenleyeceklerini belirterek, "Muhalefet ittifakı olarak ECP’nin düzenlediği adil bu olmayan seçimi protesto edeceğiz ve hakkımızı alana kadar protesto etmeyi sürdüreceğiz. Seçimler adil değildir ve sonuçları kabul etmiyoruz." diye konuştu.

Eski Enformasyon, Yayın ve Ulusal Miras Bakanı Marriyum Aurangzeb de halkın çalınan iradesini geri alana kadar mücadele edeceklerini belirterek, "Bu sonuçlar halkın iradesini yansıtmıyor, halkın iradesi çalındı ve Pakistan Adalet Hareketi'ne (PTI) verildi. Bu hakları geri alana kadar protestolarımızı sürdüreceğiz." dedi.

Seçimin adil yapılmadığını iddia eden Aurangzeb, ECP'nin de hiçbir adım atmadığını dile getirerek, "PTI lideri İmran Han da seçimin ardından yaptığı konuşmasında oyların yeniden sayılmasını istemişti ancak PTI avukatları sonuçları tartışmalı olan yerlerde sayımın durdurulması için çalıştı.” diye konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.