Pakistan'da şiddet sarmalı

Pakistan'da şiddet sarmalı

Pakistan Talibanı tarafından saldırıya geçme talimatı verilmesi sonrası ülkede güvenlik güçlerinin neredeyse her gün birden fazla saldırıya maruz kaldığı bildiriliyor.

Pakistan Talibanı'nın (TTP) İslamabad yönetiminin ateşkese uymamasını gerekçe göstererek, ülke genelinde saldırıya geçme talimatı vermesinin ardından Pakistan güvenlik güçlerine yönelik saldırılarda keskin bir artış yaşandı.

Son olarak TTP, gece saatlerinde Pakistan'a bağlı kabile bölgelerinden Güney Veziristan'ın Vana yerleşiminde yer alan polis karakoluna bir saldırı düzenledi.

Pakistan güvenlik kaynaklarından yapılan açıklamada, 50'den fazla TTP mensubunun şiddetli bir saldırının ardından karakola sızdığı, bir polis memurunu yaraladığı, silah ve mühimmatları ele geçirdiği belirtildi. Saldırıyla ilgili ölü ve yaralı sayısına ilişkin net bir bilgilendirme yapılmadı.

Öte yandan Pakistan'ın tutukladığı TTP mahkumları, pazar günü ülkenin kuzeybatısındaki Hayber Pahtunhva eyaletine bağlı Bannu ilinde yer alan cezaevinin kontrolünü ele geçirmişti. Bir TTP mensubunun sorgulandığı esnada güvenlik gücünün silahını ele geçirmesi sonrası patlak veren olayda cezaevinin kontrolü tamamen mahkumların eline geçmiş, Pakistan medyası olaya ilişkin detay aktarımını kesmişti.

TTP Sözcüsü Muhammed Horasani tarafından yapılan açıklamada, mahkumların Veziristan bölgesine geçmesi izin verilmesinin talep edildiği, "aksi takdirde olacaklardan Pakistan ordusunun sorumlu olacağı" kaydedildi.

Bu kapsamda Pakistan yönetimi ile cezaevinin kontrolünü ele geçiren mahkumlar arasında müzakereler başlamıştı. Pakistanlı yetkililere göre, TTP ile yapılan müzakerelerden henüz bir sonuç çıkmış değil.

TTP lideri Müftü Nur Veli Mesud ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, cezaevinin kontrolünü ele geçiren TTP mahkumlarından övgüyle bahsederek güvenlik güçlerine teslim olmamalarını istedi.

Diğer taraftan yerel kaynaklar, Peşaver'in Mathra bölgesinde Pakistan istihbaratına bağlı bir yetkilinin kimliği belirsiz silahlı saldırganlarca vurularak öldürüldüğünü kaydetti.

Pakistan Talibanı'nın ülkede saldırıya geçme talimatı vermesi ile yakın gelecekte TTP ile Pakistan ordu güçleri arasında çatışmaların daha da fazla şiddetleneceği düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.