Pakistan'da Tahrik-i Lebbeyk lideri Rizvi serbest bırakıldı

Pakistan'da Tahrik-i Lebbeyk lideri Rizvi serbest bırakıldı

Pakistan yönetimi, protestoların ardından Tahrik-i Lebbeyk'in lideri Saad Hüseyin Rizvi'yi serbest bıraktı.

Pakistan yönetimi, protestoların ardından Tahrik-i Lebbeyk'in (TLP) lideri Saad Hüseyin Rizvi'yi serbest bıraktı.

Ülkenin doğusundaki Lahor kentinde 12 Nisan'da gözaltına alınan Rizvi, 18 Kasım günü serbest bırakıldı. Rizvi'yi yüzlerce TLP mensubu coşkuyla karşıladı.

TLP ile Pakistan hükümeti arasında gerilim, Hz. Muhammed'e hakaret sonrası Fransa ile ilişkilerin kesilmesini talep eden gösterilerle beraber artmıştı.

TLP'nin kurucu lideri Hüseyin Rizvi, geçtiğimiz yılın Kasım ayında aniden yaşamını yitirmişti. Rizvi'nin yakınlarda herhangi bir hastalık şikayetinin bulunmadığı, ansızın vefat ettiği bildirilmişti. Bu ölüm de TLP ile hükümet arası gerilimi artırmıştı. Protestolar sırasında, Rizvi'nin oğlu Saad Hüseyin Rizvi de gözaltına alınmıştı.

Son olarak TLP destekçileri, Saad Hüseyin Rizvi'nin serbest kalması talebiyle sokaklara dökülmüştü.

Ölümlü protestolar sonrası TLP ile hükümet anlaşmaya vardı. Hükümet, Rizvi'yi terör listesinden çıkarırken, serbest bırakılmasını da kabul etti.

Aynı zamanda TLP'nin yasa dışı ilan edilmesi kararından da geri adım atıldı.

TLP'nin protestolar sonrası elde ettiği bu kazanımlar son süreçte devlet dışı bir aktörün Pakistan'da elde ettiği en dikkat çekici kazanımlar olarak göze çarpıyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.