Pakistan'da Tehrik-i Taliban polisi bombalı saldırıyla hedef aldı

Pakistan'da Tehrik-i Taliban polisi bombalı saldırıyla hedef aldı

Lahor kentinde bir grup polis, bombalı motorsikletle hedef alındı.

Pakistan'da yayın yapan Dawn News internet sitesinin eyalet yetkililerine dayandırdığı haberine göre, Lahor'un çevre mahallelerinden Raiwind'de polis güvenlik noktasına motorsikletli bir kişi tarafından canlı bomba saldırısı düzenlendi. Pencap Sağlık Bakanı Selman Refik, saldırıda 5'i polis en az 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin ise yaralandığını açıkladı. 

Polis yetkilileri, bomba imha ekiplerinin olay yerinde incelemeler yaptığını, saldırganın ve olası iş birlikçilerinin kimliğine dair soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif saldırıyı kınarken, yaralılara eldeki tüm olanaklarla en iyi bakım hizmetinin sağlanması için görevlilere talimat verdiğini kaydetti. 

Emniyet Müdürü Arif Navaz Han da saldırı sonrasında polis kuvvetlerinin alarm durumuna geçirildiğini ve bölgedeki güvenlik önlemlerinin artırıldığını açıkladı. 

Yetkililer, saldırganın polis noktasını geçip kalabalığın içine girmiş olması halinde can kaybının çok daha fazla olabileceğine dikkati çekti. Saldırıyı Tehrik-i Taliban Pakistan üstlendi.

Lahor'da geçen yıl Temmuz ayında Lahor-Kasur Otoyolu'ndaki bir bina yakınında polis noktasını hedef alan motorsikletli canlı bomba saldırısı düzenlenmişti. Saldırıyı Pakistan Talibanı üstlenmişti. 

Öte yandan, yine geçen yıl şubat ayında bir grup kimyagerin Lahor'da Pencap Eyalet Meclisi önündeki protesto gösterisi sırasında bölgeyi çembere alan polisleri hedef alan bir başka saldırı meydana gelmiş, saldırıda aralarında üst düzey 2 polis şefinin de olduğu 6 polis hayatını kaybetmişti. Saldırıyı Pakistan Talibanı'ndan ayrılan Cemaat'ül Ahrar adlı grup üstlenmişti.

Öte yandan Türkiye Dışişleri Bakanlığı da saldırısıyı kınayan bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Pakistan’ın Pencab Eyaletinin başkenti Lahor’da meydana gelen terör saldırısı sonucunda çok sayıda Pakistanlının hayatını kaybettiği ve yaralandığının büyük bir üzüntüyle öğrenildiği belirtilerek, “Söz konusu menfur terör saldırısını şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, dost Pakistan Hükümetine ve kardeş Pakistan halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz” denildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.