Pakistan'da Türk şirketlerine gece baskını

Pakistan'da Türk şirketlerine gece baskını

Pakistanlı yetkililer ve polis güçleri dün gece saatlerinde Lahor şehrinde bazı Türk firmaların tesislerine baskın düzenledi.

Pakistanlı yetkililer ve polis güçleri gece saatlerinde Lahor şehrinde bazı Türk firmaların tesislerine baskın düzenledi.

Lahor şehrinde temizlik hizmeti sunan Albayrak ve Özpak Grubu şirketlerince garaj olarak kullanılan 6 tesise, 02.30 sularında Pakistan polis güçleri baskın gerçekleştirdi.

Baskında şirketlerin tesislerine ve içerideki araçlara el konulurken, şirket çalışanları ve yetkilileri tartaklanarak sokağa atıldı. Bazı güvenlik kamerası kayıtlarının da polislerce silindiği bildirildi.

Lahor Atık Yönetimi Şirketi (LWMC) yetkilileri ile polis güçlerinin ortak düzenlediği baskında, tesislerde bulunan çöp temizleme aracı, tırlar ve çeşitli taşıtlardan oluşan 750’nin üzerinde araca el konulduğu ifade edildi. Türk yetkililer, şirketlerin LWMC ile sözleşmelerinin 31 Aralık'ta sona ereceğini, LWMC'nin baskı ve tehditle ellerindeki araçların Lahor'a teslimini istediğini belirtti. Yetkililer, alacaklarını tahsil edememeleri ve tehditlerden duydukları rahatsızlık nedeniyle sözleşmeyi uzatmayacaklarını ve ihalelere de girmeyeceklerini söyledi.

LWMC tarafından yapılan basın açıklamasında, söz konusu el koymanın şirketlere danışılarak ve rızaları üzerine yapıldığı öne sürülse de, Türk yetkililer bu iddiayı reddetti. LWMC, sözleşmede Türk şirketlerin araçlarının kendilerine teslim edileceğine dair hükümler bulunduğunu, temizlik işlerini kendileri yapmak için sözleşme paralelinde araçlara el koyduklarını öne sürdü. Aynı zamanda, temizlik işlerinin görülmesi için yeni bir ihale başlatacaklarını ifade etti.

LWMC ile Türk şirketler arasındaki sözleşmenin süresi Şubat ayı başında sona ermiş, LWMC yeni bir ihale yapmayarak, mevcut sözleşmeyi üç defa uzatmıştı. Bu kapsamda sözleşme önce 29 Şubat, sonra 29 Mayıs ve son olarak da 31 Aralık tarihine kadar uzatılmıştı.

LWMC CEO’su İmran Ali Sultan, araçlara el konulmasının ihale şartnamesine uygun olduğunu öne sürdü.

LWMC, kısa bir süre önce Türk şirketlerin, çalışanların ödeme alamamaları sebebiyle görevlerini yerine getirmediğini, bu sebeple şehirde çöp krizinin baş gösterdiğini ve kendilerinin doğrudan bir hamle başlatarak şehri temizlemeye başladığını ifade etmişti.

Ayrıca LWMC, Türk firmalara ödemeleri yapmamakla suçlanıyordu.

Taraflar arasında hukuki sürecin başlayabileceği belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.