Pakistan'daki bombalı saldırıda ölen 5 Çinlinin cesedi ülkelerine gönderildi

Pakistan'daki bombalı saldırıda ölen 5 Çinlinin cesedi ülkelerine gönderildi

Pazartesi günü Başbakan Şahbaz Şerif de Çinli mühendis ve işçilerle bir araya gelmek üzere Dasu Barajı'nı ziyaret etti.

Pakistanlı yetkililer ve devlet medyası Pazartesi günü yaptıkları açıklamada, geçen hafta Pakistan'ın kuzeybatısında düzenlenen bir bombalı saldırıda ölen beş Çin vatandaşının cesetlerinin özel bir uçakla Pekin'e gönderildiğini duyurdu.

Cenazeler, Ravalpindi'deki bir askeri hava üssünden gece saatlerinde Pekin'e gönderildi.

Bu gelişme, Çinlilerin Pakistanlı şoförleriyle birlikte çalıştıkları Pakistan'ın en büyük hidroelektrik projesi olan Dasu Barajı'na giderken kuzeybatıda bir canlı bombanın patlayıcı yüklü aracını Çinlileri taşıyan aracın geçişi esnasında infilak ettirmesi sonucu ölmelerinden bir hafta sonra meydana geldi.

Saldırının gerçekleştirildiği anlar:

Pazartesi günü Başbakan Şahbaz Şerif de Çinli mühendis ve işçilerle bir araya gelmek üzere Dasu Barajı'nı ziyaret etti.

Pakistanlı yetkililer ziyaret esnasında Şerif'e projenin gidişatı hakkında bilgi verecek.

Ülke çapında kınamalara neden olan saldırıyla ilgili olarak Çinli ve Pakistanlı müfettişler ayrı ayrı soruşturma yürütüyor.

Çin ayrıca Pakistan'dan Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru projeleri kapsamında bu ülkede çeşitli bölgelerinde çalışan vatandaşlarının korunmasını sağlamasını istedi.

Yetkililer bombalı saldırıda ölen Çinlilerin sıkı güvenlik önlemleri altında proje sahasına gitmekte olduklarını söyledi.

CPEC ile ilgili projelerde çalışan diğer Çinliler de son yıllarda benzer saldırılara maruz kaldı.

Temmuz 2021'de Çinli ve Pakistanlı mühendis ve işçileri taşıyan bir otobüsü hedef alan bombalı saldırı sonucu dokuzu Çin vatandaşı olmak üzere en az 13 kişi hayatını kaybetmiş, bunun üzerine Çinli şirketler çalışmalarını geçici olarak askıya almıştı.

Kaynak: Mepa News, AP

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.