Pakistan'daki polis mescidi saldırısında ölü sayısı 95'e yükseldi, TTP sorumluluğu reddetti

Pakistan'daki polis mescidi saldırısında ölü sayısı 95'e yükseldi, TTP sorumluluğu reddetti

Pakistan'ın Peşarver kentinde bir polis yerleşkesinde düzenlenen bombalı saldırıda ölü sayısının 95'e yükseldiği bildirildi.

Dün Pakistan'ın Hayber-Pahtunhva eyaletinin merkezi Peşaver'de terörle mücadele ve polis güçlerinin yerleşkesindeki bir mescidde yaşanan patlamada ölü sayısının 95'e yükseldiği bildirildi.

Peşaver'deki Lady Reading Hastanesi sözcüsü Muhammed Asım Han gece saatlerinde hastaneye daha fazla cesedin getirildiğini açıkladı.

Yaşanan patlamanın etkisiyle mescidin büyük bir kısmı çökerken, enkaz altındakileri kurtarma çalışmalarının gece boyunca devam ettiği bildirildi.

Patlamaya bir canlı bombanın neden olduğu iddia ediliyor olsa da bu bilgi henüz doğrulanmış değil. Peşaver kentinde terörle mücadele yerleşkesinin de içerisinde bulunduğu "güvenli bölge" olarak bilinen alanda birçok devlet kurumu yer alıyor.

Öte yandan Pakistan Talibanı (TTP) tarafından yapılan açıklamada kendilerinin saldırıyla bir ilgilerinin olmadığı ifade edildi.

TTP'nin açıklamasında, "ibadethane ve medreseler gibi kutsal mekanları asla hedef almayacakları" ifade edildi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.