Pakistan'dan Afgan Talibanı'na yaptırım kararı

Pakistan'dan Afgan Talibanı'na yaptırım kararı

Pakistan, Afgan Talibanı'na yönelik Birleşmiş Milletler yaptırımlarını uygulamaya koyma kararı aldı.

Pakistan, Afgan Talibanı'na yönelik Birleşmiş Milletler (BM) yaptırımlarını uygulamaya koyma kararı aldı.

Cuma günü alınan kararlara göre, Birleşmiş Milletler'in yaptırım listesi kapsamında bulunan Taliban bağlantılı birçok isim, ekonomik yaptırımlar listesine dahil edildi.

Söz konusu isimler arasında Taliban Siyasi Ofis Şefi Molla Abdulgani Birader Ahund, Taliban bağlantılı Hakkani Ağı'nın lideri ve Taliban'ın lider vekili Siracuddin Hakkani gibi onlarca üst düzey isim bulunuyor.

Pakistan'ın söz konusu kararı, BM tarafından kara listeye alınmama amacıyla aldığı ifade ediliyor. Pakistan geçtiğimiz yıl gri listeye alınmış ve kara listeye alınma riskiyle karşı karşıya kalmıştı.

ABD, 29 Şubat 2020 tarihinde Taliban ile imzalanan anlaşma paralelinde, Taliban'a yönelik BM yaptırımlarını kaldırmak için girişimde bulunacağını taahhüt etmişti. Ancak henüz bu konuda bir adım atılmış değil.

Taliban, Pakistan tarafından alınan yaptırım kararına ilişkin henüz bir açıklama yapmadı. Kararın Taliban hareketi ile Pakistan arasındaki iletişimi nasıl etkileyeceği merak konusu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.