Pakistan'dan 'Taliban'a Operasyon' Çağrısına Ret

Pakistan'dan 'Taliban'a Operasyon' Çağrısına Ret

Kabil hükümeti lideri Gani'nin ülkedeki Taliban üyelerine operasyon yapma çağrısına cevap geldi.

Pakistan, Afgan Talibanına karşı operasyon yapmayacağını açıkladı.

Dünya Bülteni'nin haberine göre; Başbakan Navaz Şerif'in Dışilişkiler danışmanı Sertac Aziz, yaptığı açıklamada Afganistan'daki güvenlik sorununun çözümünün askeri operasyonlar olmadığını ve 14 yıldır bunun denendiğini ancak sonuç alınamadığını söyledi.

Aziz, Pakistan'ın barış görüşmelerinin devam etmesi için çabalarının devam edeceğini ancak herhangi bir askeri operasyonun yapılmayacağını açıkladı.

Geçen hafta Kabil hükümeti lideri Eşref Gani, Pakistan'dan ülkede bulunduğunu savunduğu Taliban liderlerine karşı operasyon yapılmasını ve tutuklanan Taliban liderlerinin Afganistan'a iade edilmesini talep etmişti. 

Aziz, Pakistan - Afgan savaşının barışçıl çözümü için ABD ve Çin ile çalışmalarını birlikte sürdürmeye devam edeceklerini söyledi. Katar'da siyasi ofis açan Taliban heyeti ile, "istikşafi temaslar"ın bir parçası olarak geçtiğimiz hafta Pakistan'ı ziyaret ettiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.