Pakistan'ın gözaltı merkezlerinde tuttuğu 120 Afgan daha serbest bırakıldı

Pakistan'ın gözaltı merkezlerinde tuttuğu 120 Afgan daha serbest bırakıldı

Pakistan'da gözaltı merkezlerinde tutulan 120 kadar Afgan sığınmacının serbest bırakıldıkları bildirildi.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin girişimleri kapsamında Pakistan tarafından gözaltında tutulan Afgan sığınmacıların serbest bırakıldığı bildirildi.

Afganistan'ın İslamabad Büyükelçiliği tarafından dün yapılan açıklamada, 120 Afgan sığınmacının Pakistan'ın Sind eyaletinde tutuldukları gözaltı merkezlerinden serbest bırakıldıkları belirtildi.

Ülkeye geri getirilen tüm Afgan sığınmacıların masraflarının Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimince karşılandığı öğrenildi.

Büyükelçilik ayrıca, önümüzdeki günlerde Pakistan tarafından alıkonulan 130 Afganın daha serbest bırakılacağını ilan etti.

Ne olmuştu?

Afganistan'da uzun yıllar süren ve Taliban'ın Ağustos 2021'de yönetimi devralmasıyla sona eren savaş ve çatışma ortamının oluşturduğu ekonomik şartlar nedeniyle birçok Afgan iş bulma umuduyla Pakistan'a göç etmişti.

Kimisi yasal kimiyse yasa dışı yollarla Pakistan'a geçen Afganlar, her ne kadar Afganistan'a göre daha rahat şartlarda yaşıyor olsalar da İslamabad yönetiminin özellikle son dönemde sığınmacılara yönelik izlediği siyasetten oldukça şikayetçiler.

İslamabad yönetimi özellikle Taliban'ın Afganistan'da yönetime geldiği 2021 yılından bu yana olmak üzere Pakistan'daki Afgan sığınmacılara yönelik baskıyı artırmış durumda.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.