Pakistan'ın Karaçi şehrinde bombalı saldırı: 1 ölü, 12 yaralı

Pakistan'ın Karaçi şehrinde bombalı saldırı: 1 ölü, 12 yaralı

Pakistan'da polis, Karaçi şehrinde yapılan bombalı saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Pakistan'da polis, Karaçi şehrinde yapılan bombalı saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiğini ve 12 kişinin yaralandığını bildirdi.

Bombalı saldırının saat 23.00 sularında düzenlendiği aktarıldı.

Yapılan araştırmalar doğrultusunda patlayıcı maddenin çöp kutusunun yanına bırakılmış bir motosikletin arkasına yerleştirildiği öğrenildi.

Saldırının hedefi henüz açıklanmadı, ancak olay sırasında bir sahil güvenlik aracının 'hafif' hasar aldığı ifade edildi. Saldırıda ölen kişinin ise yoldan geçen birisi olduğu aktarıldı.

Saldırıyı Sindhudesh Kurtuluş Ordusu adlı grup üstlendi. Grup hedeflerinde bölgedeki bir sahil güvenlik aracının olduğunu iddia etti.

Söz konusu grup, Pakistan'ın Sind eyaletinin bağımsızlığını amaçlıyor. Grup Pakistan tarafından "terör örgütü" olarak kabul ediliyor.

Geçtiğimiz ay yine Karaçi'de kadın bir canlı bombanın yaptığı saldırıda 3'ü Çin vatandaşı 4 kişi ölmüş, saldırıyı ise Belucistan Kurtuluş Ordusu üstlenmişti.

Kaynak: Mepa News

wp-005.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.