Pakistan'ın krikette Hindistan'ı yenmesine sevinen Keşmirli öğrencilere "terör" soruşturması

Pakistan'ın krikette Hindistan'ı yenmesine sevinen Keşmirli öğrencilere "terör" soruşturması

Kriket Dünya Kupası'nda Pakistan'ın Hindistan'a karşı aldığı galibiyet sonrası Keşmir'de bazı öğrenciler gözaltına alındı.

Kriket Dünya Kupası'nda Pakistan'ın Hindistan'a karşı aldığı galibiyet sonrası Keşmir'de bazı öğrencilere soruşturma açıldı.

Geçtiğimiz gün Hindistan'ın aldığı mağlubiyet sonrası Keşmir'de kutlama yapan üniversite öğrencileri aleyhine açılan soruşturma "milli duygulara hakaret" kapsamında açıldı. Öğrencilerin terör suçlamasıyla da soruşturulacağı belirtildi.

Henüz öğrencilere yönelik bir gözaltı gerçekleştirilmedi.

Öte yandan, bazı Keşmirli öğrenciler de, Pakistan'ın galibiyetini kutladıkları sırada Hintlilerin linçlerine ve saldırılarına uğradı.

2014 yılında da Pakistan'ın Hindistan'ı mağlup etmesini kutlayan 60 Keşmirli öğrenci okuldan atılmış, cezalar daha sonra kaldırılmıştı.

İktidarki radikal Hindu milliyetçisi BJP'nin Keşmir yöneticisi Ravinder Raina, "Pakistan galibiyetine sevinen kişilerin soruşturulduğunu ve yakında demir parmaklıklar arkasına atılacaklarını" ifade etti.

Karar, bölgede gerilimi artırdı.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.