Pakistan'ın önde gelen gazetecilerinden Riyaz Han gözaltında 'kayboldu'

Pakistan'ın önde gelen gazetecilerinden Riyaz Han gözaltında 'kayboldu'

Pakistan'ın önde gelen gazetecilerinden İmran Riyaz Han'a, polis tarafından gözaltına alınmasından bu yana ulaşılamıyor.

Pakistan'ın önde gelen gazetecilerinden İmran Riyaz Han'a uzun süredir ulaşılamıyor.

Milyonlarca takipçisi olan gazeteci Han, iki hafta önce polis eşliğinde Sialkot Uluslararası Havalimanından çıkartılmıştı. İmran Han taraftarı görüşlere sahip olduğu için bir süredir hedefe oturtulan 47 yaşındaki gazeteciye o günden bu yana ulaşılamadığı belirtiliyor.

Han'ın 32 yaşındaki kardeşi Osman Riyaz Han, polisten aldığı bilgiye göre abisinin gözaltına alınarak karakola götürüldüğünü belirtti

El Cezire'ye konuşan Osman Riyaz Han, gazeteci İmran Riyaz Han'ın YouTube videolarında siyasi meseleleri ele aldığını, her zaman hakikati konuştuğunu ve bu sebeple polis tarafından alıkonulduğunu savundu.

Osman Riyaz Han'a göre Pakistan emniyeti, İmran Riyaz Han'ın gözaltına alındığı günün gecesinde serbest bırakıldığını ve karakoldan çıkmasının ardından kimliği bilinmeyen kişilerce bölgeden götürüldüğünü söyledi.

İmran Riyaz Han'a yönelik herhangi bir dava bulunmuyordu.

Gazetecinin babası, oğlunun serbest bırakılmasının ardından "4 ila 5 maskeli adam tarafından kaçırıldığını" ifade etti.

Pakistan'da bir süredir İmran Han ve destekçilerinin ordu ve istihbarat çevrelerince hedef alındığı biliniyordu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.