Pakistan'ın yeni maliye bakanının umudu IMF

Pakistan'ın yeni maliye bakanının umudu IMF

Pakistan'ın IMF ile olan mevcut anlaşması Nisan sonunda bitiyor ve ülkenin ödemeler dengesi krizinden kaçınmak için daha fazla finansmana ihtiyacı var.

Pakistan Maliye Bakanı Muhammed Aurangzeb Pazartesi günü yaptığı açıklamada Washington ziyareti sırasında Uluslararası Para Fonu (IMF) ile görüşmelerde bulunacağını ve mümkün olan en kısa sürede yeni bir kredi anlaşması yapmayı umduğunu söyledi.

Pakistan ve IMF geçtiğimiz ay mevcut 3 milyar dolarlık stand-by düzenlemesinin ikinci ve son gözden geçirmesi konusunda personel düzeyinde bir anlaşmaya vardı ve bu anlaşma küresel kredi kuruluşunun yönetim kurulu tarafından onaylanırsa, ekonomik kriz içindeki Güney Asya ülkesine yaklaşık 1,1 milyar dolar serbest bırakılacak.

Bu anlaşma Nisan sonunda bitiyor ve ülkenin ödemeler dengesi krizinden kaçınmak için daha fazla finansmana ihtiyacı var.

Aurangzeb, IMF Dünya Bankası Bahar Toplantılarının başladığı Washington'daki Atlantik Konseyi düşünce kuruluşunda düzenlenen bir etkinlikte, "Amaç fonla stratejiler üzerinde anlaşmaya varmak ve EEF'yi (Genişletilmiş Fon Kolaylığı) mümkün olan en kısa sürede devreye sokmak" dedi.

"Daha büyük bir kredi arıyoruz. Yapısal reformları gerçekleştirebilmemiz için iki ila üç yıllık bir süreye ihtiyacımız olacak" dedi ve daha fazla ayrıntı vermekten kaçındı.

Kaynak: Mepa News, Reuters

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.