Pakistanlı din adamı: Taliban'ın Kabil'e girişi, Mekke'nin fethini hatırlattı

Pakistanlı din adamı: Taliban'ın Kabil'e girişi, Mekke'nin fethini hatırlattı

Pakistanlı ünlü İslam alimi Taki Osmani Taliban'ın barışçıl biçimde Kabil'de yönetimi ele almasını Mekke'nin fethine benzeterek harekete tebrik ve övgüde bulundu.

Taliban Hareketi'nin Afganistan'da ABD işgaline karşı 20 yıldır devam eden savaşta zafer kazanıp ülkenin başkenti Kabil'i barışçıl bir şekilde ele geçirmesinin ardından İslam aleminin dört bir tarafından harekete tebrik mesajları gönderiliyor.

Pakistanlı ünlü ilim adamı Muhammed Taki Osmani (1943-) sosyal medya hesabından Urduca ve İngilizce olarak yaptığı açıklamada "Taliban'ın Kabil'e barışçıl bir şekilde girmesi, genel af ilanı ve yönetimin devrini barışçıl şekilde sağlamaları bana Mekke'nin fethini hatırlattı. 

Bu yaşananlar yüksek teknolojili de olsa hiçbir gücün Allah'a tevekkülün gücünün karşısında duramayacağını tüm dünyaya gösterdi. Herkese için bir ders." dedi.

Muhammed Taki Osmani kimdir?

Muhammed Taki Osmani Ekim 1943'te Diyobendi ekolünün merkezi olan Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinin Diyobend şehrinde Diyobendi ekolünün ilmiye sınıfından bir ailede dünyaya geldi.

Hindistan'ın bölünmesinin ardından 1948'de ailesiyle Pakistan'ın Karaçi kentine yerleşti. Karaçi'deki Diyobendi medresesinde eğitim gören Osmani ardından aynı kurumda hoca oldu.

1977'de Pakistan'da iktidara gelen Ziya ül Hak'ın kanunları İslamileştirme projesiyle devlet görevinde yer aldı ve İslamileştirme çalışmalarıyla görevlendirildi.

Pek çok alandaki çalışmalarıyla İslam alemi genelinde üne kavuşan Taki Osmani'nin 150'ye yakın eseri bulunmaktadır.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum